- هنرمند به اندازه کافی دیده شده ولی گیشه یا درآمدی ندارد!
- هنرمند در بین توده مردم شناخته شده است؛ ولی محبوبیتی ندارد!
- جامعه هدفی که هنرمند را می شناسد هماهنگ با آثار و استراتژی برند نیست!
- آثار بسیاری از هنرمند منتشر شده؛ ولی بازخورد مناسبی نداشته است!
- بازگشت به جایگاه از دست رفته هنرمند!
اگر برخی از گزارههای بالا دلیل ناکارآمدی و یا کاهش بهرهوری یک برند هنری شده؛ تنها راه بهبود جراحی برند برپایه اصول حرفهای است.
ریبرندینگ | Rebranding چیست؟
ریبرندینگ در صنایع هنری به معنی بازسازی چهره آرتیست در ذهن مخاطب با هدف بهسازی و یا جلوگیری از تخریب بیشتر است. به بیانی سادهتر، بازسازی برند سیگنالی است که برای مخاطبین ارسال میشود. با این هدف که چیز یا چیزهایی در برند هنرمند تغییر کرده است.
همه برند ها نیازمند ریبرندینگ هستند!
هنرمند تازه کاری که هنوز چهرهای از او در ذهن مخاطب شکل نگرفته است. فرصتهای بسیاری برای ایجاد برندی حرفه ای و درجه یک دارد. در طرف مقابل آرتیستی کهنه کار که برندینگ خوبی نداشته راه دشوارتری را برای پوست اندازی ناکارآمدی برندش دارد.
بنابراین در صورتی که برنامه ریزی درستی برای برندینگ در مرحله “پیش آغاز” صورت نگیرد. تخریب و نوسازی نگرش ضعیفی که از یک هنرمند در ذهن شنوندگان شکل گرفته دشوار خواهد بود.
از سوی دیگر در دنیای امروزی، برندها هر چقدر هم ریشه دار و مقتدر باشند؛ در مرحلهای مجبور به پوستاندازی خواهند بود.
ری برندینگ تنها یک پروسه پوست اندازی برای جبران اشتباهات گذشته نیست؛ بلکه مجموعه اقداماتی دائمی برای مانایی بیشتر همه هنرمندان است. بنابراین اگر در زمان مناسب ریبرندینگ جزیی یا کلی هنرمند انجام نشود. برند یا ضعیف میشود و یا درجا خواهد زد.
پروسه ریبرندینگ چگونه است؟
در پروسه ریبرندینگ با بهسازی و نوسازی المانهای گوناگون و پالسهای جدیدی که به مخاطب ارائه می دهیم. تصویر نادرست یا ضعیفی که در ذهن مردم ایجاد شده؛ را بازسازی کنیم. مانند دگرگونی در استراتژی برند، ارزشها، ماموریت، چشمانداز، هدف و تگلاین تصویری
چرا هنرمندان نیازمند ریبرندینگ هستند؟
اشتباهاتی ناشی از برندینگ ضعیف گذشته
بیشتر هنرمندان در آغاز راه به جزییات برندینگ توجه نمیکنند. برای بسیاری اصول برندینگ مانند طراحی شخصیت و استراتژی برند، انتخاب جامعه هدف شنیداری و… در مقایسه با ساخت موسیقی و یا پخش آن اتلاف وقت و یا فانتزی به شمار می آید!
از این رو به دلیل نبود نگرش حرفهای در طول مسیر تغییراتی از سوی مارکت به هنرمند تحمیل می شود. که تفاوت اساسی با آنچه در آغاز راه پیش بینی شده بود دارد. شرایطی که پیش از این تیم هنری به آن نیاندیشیده بود و یا محاسبات درستی پیرامون آن نداشته است. معمولاً هر هنرمندی که ابعاد مخاطبین آن از کوچک به متوسط و بزرگ رشد میکند مجبور به بازآفرینی برند خواهد بود.
دگرگونی شرایط بیرونی و رقبا
پیرامون ما به سرعت در هر حال تغییر و به روزرسانی است. از این رو هر برندی برای ماندن در مارکت نیازمند بهسازی خواهد بود و در غیر این صورت محکوم به نابودی می باشد. در سطوح حرفه ای هنری بسیاری از برندها تنها برای جذب بیشتر و هماهنگی با ترندهای روز دنیا اقدام به ریبرندینگ جزئی میکنند. برای نمونه وقتی شرایط عوض می شود. و مزیت رقابتی که خط هنری آرتیست بر پایه آن شکل گرفته دیگر برای مخاطبین جذاب نباشد. نیازمند تغییراتی هستیم تا سطحمان را بالاتر ببریم. انتقادها پس از ریبرندینگ طبیعی است!
«دگرگونیها همواره با پشتیبانی حداقلی و مخالفت حداکثری روبهرو خواهند شد.»
نیکولو ماکیاولی
برخی از مخاطبان که وفاداری بالایی به برند یک هنرمند دارند. هیچ گونه دلیلی برای کوچکترین دگرگونی در هنرمند، آثار و رفتارش نمی بینند. از این رو در بیشتر مواقع ایجاد تغییرات با اعتراض طرفدران پر و پا قرص آرتیست همراه خواهد بود. از سوی دیگر با توجه به جنبه رسانهای صنایع هنری باید آماده واکنش مثبت و یا منفی ژورنالیست ها هم باشیم. باید در نظر داشت که واکنشهای مثبت خبرنگاران به ری برندینگ نیز گاهی با اتهام دریافت پول و انتشار رپرتاژ آگهی رو به رو خواهد شد!
تفاوت بازسازی جزئی برند و بازسازی کلی برند
- Evolutionary Rebranding | تغییرات جزئی و موردی
- Revolutionary Branding | تغییرات بنیادین و انقلابی
سطوح گوناگون بازسازی برندهای هنری
ریبرندینگ در سطح آثار هنری
رایج ترین و ساده ترین راه حلی که به ذهن تیم مدیریتی یک هنرمند خطور می کند. بازسازی برند در سطح آثار هنریست. دگرگونی در تیم تولید مانند آهنگساز و تنطیم کننده از نمونههای این سطح از ریبرندینگ در صنعت موسیقی است.
ریبرندینگ در سطح استراتژیهای کسب و کار هنری
ریبرندینگ در سطح آرتیست
در این حالت تصویر کلی که از آرتتیست در ذهن مردم شکل گرفته؛ دچار مشکلات ساختاری است. که بهبود آن به تغییرات اساسی در شخصیت، استراتژی، رفتار و ارزشهای برند نیاز دارد. فنی ترین نوع بازسازی برند هنری این سطح از تغییرات خواهد بود.
سه مرحله اصلی فرآیند ریبرندینگ
هدف تغییر و بازسازی برندچیست؟
- دگرگونی در چهره بیرونی برند (بدون تغییر هویت درونی)
- دگرگونی در هویت و تصویر بیرونی برند
درونیسازی | Internalization
برونیسازی | Externalization
منظور از دام سیگنال نابالغ چیست؟
پیش از نمایش بیرونی تغییرات برند باید تحولات در درون برند انجام پذیرد. در غیر این صورت وضعیتی که داولینگ آن را دام سیگنال نابالغ(زود هنگام) نام نهاده؛ بازخورد های منفی بسیاری را به همراه دارد. مخاطبان پس از دریافت اولین پالسهای ری برندینگ به دنبال جست و جوی ریشههای آن خواهند رفت. و در صورت نیافتن تغییرات درونی اعتماد خود را از دست میدهند.
تازه ترینهای «ایران مجوز» را در اینستاگرام دنبال کنید.