- اگر آثار شما پیش از این توسط افراد دیگری سرقت شده است. برای نمونه: کپی های دیگری از آثار شما در اسپاتیفای وجود دارد! جای هیچ نگرانی نیست با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا واحد حقوقی ما نسبت به پاک کردن آن ها اقدام نمایند. (برای حذف آهنگ ها از بستر های دیجیتال سارق چه کنیم؟)
SELL & STREAM
YOUR MUSIC
پخش جهانی موزیک
پخش جهانی موسیقی «ایران مجوز» در ده ها سرویس استریم و استور برتر دنیا مانند: اپل موزیک/آیتونر، اسپاتیفای، گوگل پلی، آمازون موزیک، آمازون آن دِمَند، آی هِرت رِیدیو، دیزر و… بسیاری از خواسته های هنرمندان مانند: دریافت تیک آبی اینستاگرام به عنوان خواننده، ثبت حقوق مادی و معنوی به عنوان صاحب اثر، کسب درآمد، برداشتن آهنگ ها از بستر های اینترنتی سارق و… را در دسترس قرار می دهد.
- اگر توسط واسطه های دیگری اقدام به انتشار آثار خود نمودید ولی نسبت به درآمد کسب شده بی اطلاعید با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا گزارش فروش آثارتان را جهت مقایسه رقم واقعی و دریافتی برایتان ارسال نمایند.
برای ارتباط با پشتیبانی و ثبت سفارش
لطفا به تلگرام ایران مجوز مراجعه کنید!
چگونه موسیقی خود را در اسپاتیفای، اپل موزیک، آیتیونز، آمازون و… پخش کنیم؟
- پس از ارتباط با کارشناسان «ایران مجوز» و ارسال آهنگ، کاور، ترانه، اطلاعات مربوط به عوامل و زمان انتشار و… مراحل مربوط به ساخت پرونده های انتشار بین المللی هر آهنگ آغاز می شود.
- آهنگ ها در ابتدا با دریافت کد های ISRC شامل قوانین کپی رایت خواهند شد که نوعی از اثر انگشت دیجیتال به شمار می آید و قابلیت پیگیری در سراسر دنیا را به ما خواهد داد. (ISRC چیست؟)
- پس از اتمام و بازبینی نهایی پرونده ها، با تایید نهایی هنرمند آثار برای پلتفرم های موسیقی ارسال خواهد شد و از آن پس طبق زمان بندی هر پلتفرم روند انتشار آن نیز انجام می شود. (زمان تقریبی ریلیز در هر سرویس پخش جهانی موسیقی چقدر است؟)
- در صورت نداشتن پروفایل، ایران مجوز به ساخت و وریفای کردن آن ها اقدام می کند و در صورت توافق ادامه روند مرتب سازی دیسکوگرافی و بیوگرافی پروفایل های شما آغاز می گردد.
پخش جهانی موزیک در شبکه های مطرح اجتماعی و پلتفرمهای فراگیر
پخش موزیک در استوری اینستاگرام | فیسبوک | لاین | تیک تاک
پارتنرهای پخش جهانی موسیقی تنها شامل پلتفرمهای اختصاصی موسیقی نیست. شبکه های مطرح اجتماعی و پلتفرم های فراگیری مانند یوتیوب، اینستاگرام، فیسبوک، آی تیونز، تیک تاک، لاین و… برخی از پارتنرهای پخش بین المللی موسیقی هستند. که در کنار اسپاتیفای، اپل موزیک، تیدال و دیگر پلتفرمهای ویژه موسیقی، قطعات در بستر آن ها منتشر می شود.
پخش موزیک در “اینستاگرام میوزیک” و “فیسبوک” که از محبوبترین شبکههای اجتماعی دنیا به شمار می آیند. امکان انتشار موسیقی با رعایت کپی رایت را در اختیار عموم قرار داده است. مجموعه فیسبوک در آینده به روز رسانی های بیشتری برای گسترش فرهنگ حفظ کپی رایت در پلتفرمهای خود خواهد داشت.
برخی از پارتنرهای پخش جهانی موزیک نیز از بخش هایی مختلفی تشکیل شده اند. مانند یوتیوب که در دو بخش “YouTube Content ID” و “YouTube Art Tracks & Music Videos” پرونده های پخش موسیقی را بررسی می کند.
یوتیوب علاوه بر انتشار موزیک در پلتفرم عادی خودش قسمت ویژهای برای استریم موسیقی تحت نام “یوتیوب موزیک” طراحی کرده است. که پس از انحلال “گوگل موزیک” تنها پلتفرم رسمی موسیقی “گوگل” به شمار می آید.
“آمازون” بزرگترین فروشگاه اینترنتی جهان نیز، بخش ویژه ای با نام “آمازون میوزیک” را به عنوان پارتنر پخش جهانی موزیک معرفی کرده است. آمازون میوزیک همزمان به عنوان یک پلتفرم استریم و فروشگاه دیجیتال موسیقی فعال است.
تفاوت های پخش جهانی ایران مجوز و دیگر پخش ها
- هزینه انتشار برای هر اثر، یک بار برای همیشه دریافت میشود.
- پخش توسط ایران مجوز شامل تحریم ها نمی شود.
- آهنگ ها توسط لیبل معتبر ایتالیایی منتشر می شود.
- آهنگ ها توسط معتبرترین پخش کننده دنیا یعنی "Sony Music" منتشر می شود.
- پشتیبانی کامل از حقوق مادی و معنوی صاحبین اثر
- انتشار در بیش از صد پلتفرم معتبر موسیقی در جهان
- برای دریافت درآمد نیازی به تمدید اکانت نیست.
- هزینه سالانه و ماهیانه برای هر قطعه دریافت می شود! (در صورت عدم پرداخت اثر بعد مدتی از پلتفرم ها حذف خواهد شد!)
- انتشار توسط دیگر پخش کننده ها شامل تحریم ها شده و به آسانی از پلتفرم پایین کشیده می شود!
- ناشر مشخصی ندارد!
- قطعات توسط سایت های "Retailer" یا خرده فروش منتشر می شود!
- پشتیبانی ضعیف و غیر قابل اطمینان از مالکیت معنوی قطعات موسیقی
- انتشار در تعداد کمی از پلتفرم ها
- در صورت عدم پرداخت سالیانه، درآمد به نفع پخش کننده بلاک خواهد شد!
مروری بر سرویس انتشار موزیک در پلتفرم های بین المللی ایران مجوز
انتشار موزیک در پلتفرم های بین المللی تا کنون محل ابهامات بسیاری برای فعالین حوزه موسیقی بوده است. عدم آشنایی با قوانین جهانی کپی رایت و پخش جهانی، چگونگی کسب درآمد از پخش جهانی موسیقی، چگونگی ساخت پروقایل در پلتفرمهای بین المللی موسیقی، شرایط و قوانین داخل پلتفرم ها، تفاوت دیستریبیوتر ها و… دلایل واضحی برای شکل گیری ده ها پرسش در ذهن هنرمندان ایرانیست. این ویدئو شامل توضیحات و پاسخ های کوتاهی برای برخی از ابهامات پرتکرار است. که پیش از این هنرمندان موسیقی با کارشناسان ما در میان گذاشته اند.
برخی دیگر از هنرمندان اما، پیش از این نسبت به انتشار موسیقیهایشان در پلتفرمهای بین المللی اقدام نمودند. و اکنون درحال برنامهریزی برای گامهای بعدی مسیر هنری خود میباشند. اقداماتی همچون: پروموشن در پلتفرمهای بینالمللی موسیقی، مارکتینگ، برندینگ، وریفیکیشن و دیگر موارد مشابه، از مباحث اساسی برای پیشرفت ارگانیک یک آرتیست پس از پخش و نشر اولیه میباشد. از این رو اعلام میداریم؛ هنرمندان برای تخصصیترین موارد نشر جهانی موسیقی میتوانند، با کارشناسان ما در ارتباط باشند.
برای ارتباط با پشتیبانی و ثبت سفارش
لطفا به تلگرام ایران مجوز مراجعه کنید!
لیست پلتفرم های پخش جهانی
- Spotify
- Google Music
- iTunes/Apple
- Amazon
- SoundCloud
- TikTok
- Shazam
- Deezer
- Pandora
- YouTube Music
- 7 Digital
- AllSaints Music Group
- Anghami
- Audible Magic
- Audible Magic
- Audible Magic
- AWA
- Boomplay
- BuzzAngle
- Empik
- Fan Powered Music
- FILTR
- Fizy
- FLO
- Gaana
- Genie Music
- Gracenote
- HD Tracks
- HighRes Audio
- Huawei
- iHeartRadio
- Jaxsta
- JOOX
- Kakao M
- KKBOX
- Kuack
- Library Ideas / Freegal
- Line
- MediaNet
- Migu Music
- Mixcloud
- Mondia Media
- MTI (music.jp)
- Napster
- NetEase
- Neurotic Media
- NRK
- oMusic
- PCM Technologies
- PERSONAL MUSICA
- Phononet
- ProStudioMastersInc.
- Qobuz
- Red Touch Media
- Resso
- Saavn
- Simfy Africa
- SoundCloud
- SoundCloud Go Ad
- SoundExchange
- TDC Play
- Tencent Music
- TIDAL
- Touchtunes
- Tuned Global
- UMA
- WYNK
- Yandex LLC
- YG Plus
- YouTube Art Tracks
- YouTube Content ID
- Zed Russia
- Zvooq
پخش جهانی موزیک در مجموعه پلتفرمهای اپل
پخش موزیک در آیتیونز | اپل موزیک | سیری | شزم
به صورت کلی انتشار موزیک در مجموعه اپل متفاوتتر از دیگر پلتفرمهای موسیقی است. سالهای گذشته”ایران مجوز” پس از بررسی و رایزنیهای فراوان توانست برای اولین بار موسیقی فارسی و ایرانی را با چارچوب تایید شده کمپانی اپل؛ منتشر کند.
از این رو هنرمندانی که موزیک هایشان توسط “ایران مجوز” پخش بین المللی می شود. علاوه بر پرونده انگلیسی برای انتشار در سایر پلتفرمها، یک پرونده اختصاصی فارسی به مجموعه اپل نیز ارسال می شود. تا ضمن رفع نواقص قبلی در پخش جهانی موزیک، آهنگ ها با سرچ به زبان فارسی نیز در اپل موزیک و دیگر پلتفرمهای اپل در دسترس باشند.
پخش موزیک در آی تیونز | iTunes
فروشگاه چند رسانهای و محبوب اپل که در کنار “اپل موزیک” به عنوان یک سرویس استریم، فروش دیجیتال موزیک را بر عهده دارد.
“آی تیونز” و “آمازون” بزرگترین فروشگاه اینترنتی جهان، با این که یک پلتفرم اختصاصی موسیقی به شمار نمی آیند. در سالهای گذشته برای خریداران موسیقی از فروشگاههای دیجیتال سرآمد دیگر پلتفرمها بودهاند.
پخش موزیک در اپل موزیک | Apple Music
یکی از دو پلتفرم استریم معروف دنیا و محبوب ترین پلتفرم کاربران سیستم عامل IOS که انتشار موزیک در آن جزو اولین موارد بررسی سرشناسی موزیسین ها به شمار می آید.
بررسی اصولی دیسکوگرافی یک خواننده در گام آغازین برپایه بررسی Play List منتشر شده؛ در “اپل موزیک” و “اسپاتیفای” خواهد بود.
پخش موزیک در سیری | Siri
دستیار شخصی و راهنمای مجهز به هوش مصنوعی معروف سیستم عامل مدت هاست به کاتالوگ بزرگ و جهانی موسیقی شرکت اپل وصل شده است. کافی است پس از پخش جهانی موزیک و دریافت تاییدیه انتشار در مجموعه اپل، از SIRI بپرسید: “?What is this song” سیری پس از شنیدن آهنگ، اسم، مشخصات و لینک آن در اپل موزیک را به شما نشان می دهد!
پخش موزیک در شزم | Shazam
سرویس موسیقی شزم یا شازم یک نرمافزار فعال در سیستم عاملهای اندروید، مکاواس، آیاواس، واچ اواس و مایکروسافت ویندوز است. که میتواند با استفاده از میکروفون دستگاه و بر اساس بخش کوتاهی از صدای یک موسیقی، فیلم، تبلیغات یا برنامه تلویزیونی، آن را شناسایی کند. شزم در ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۸ با قیمت 400 میلیون دلار توسط اپل خریداری شد.
چرا پخش جهانی موسیقی ؟
چرا پخش موسیقی در سرویس های جهانی الزامیست!
شناسنامه هنری
آهنگ هایی که روند دریافت کپی رایت و پخش جهانی آن انجام نشده است؛ عملا در شناسنامه هنری شما به عنوان هنرمند قرار نمی گیرند. رزومه یک هنرمند در خارج از ایران تنها بر پایه ثبت و پخش جهانی آثارش و مرتب سازی پروفایل های استور های معتبر جهانی است. در واقع بخش بزرگی از تاییدیه هنرمندان موسیقی مستقیما مربوط به دیسکوگرافی و بیوگرافی پروفایل های تأیید شده در استورهایی مانند: اسپاتیفای، اپل میوزیک و… است و هنرمند ایرانی نمی تواند به صرف انتشار آثارش در سایت های درجه چندم داخلی هیچ گونه ادعایی بر مالکیت آنها و یا هنر خویش داشته باشد.
پشتیبانی حقوقی
هر گونه پشتیبانی حقوقی از آثار هنری شما تنها با ثبت جهانی آن ها امکانی پذیر است. برای نمونه: اگر قصد خارج کردن آثار خود از سایت، اپ، چنل، بات و دیگری بستر های مجازی را دارید و تلاش ها شما جهت پاسخگویی مدیران آن بی پاسخ مانده است ناشر جهانی شما به وسیله کپی رایت و حقوق مربوط به سازندگان به راحتی می تواند آهنگ های شما را از وب سایت خاطی حذف و یا به اصلاح «Take Down» نماید.
قوانین داخلی
مجوز هایی که توسط وزارت ارشاد صادر می شوند؛ از نگاه مالکیت مادی و معنوی تنها شامل درون مرز های کشور بوده و آثار هنرمندان ایرانی به آسانی می توانند توسط افراد دیگر در جاهای دیگر ثبت و یا سواستفاده شوند. از سوی دیگر دفتر موسیقی با توجه به خلاء قوانین مربوط به مالکیت معنوی و کپی رایت در ایران هیچ دستورالعمل واحد و کارآمدی را برای موضوع مهم حق انتشار و صاحبین اثر اعلام نکرده است.
آینده نگری
بستر های بی سر و ته پخش در صنعت کنونی موسیقی ایران ناپایدار بوده و در آینده نزدیک به اجبار ساختار هایی هم چون پخش در صفحات نامربوط اینستاگرامی که بیشتر نوعی از تبلیغات به شمار می آیند تا پخش موسیقی جای خود را به پلتفرم هایی خواهند داد که تمامی جزییات پیشرفت هنرمندان و حقوق مرتبط با آنها را در نظر گرفته است.
فرصت پیشرفت
در جامعه آماری که شامل همه کشور ها خواهد شد اثری فرصت شنیده و دیده شدن بیشتری دارد که در قاب بزرگتری منتشر شود؛ چارچوب های بین المللی قطعاً به ما فرصت همکاری با هنرمندان و ناشرین سایر کشور ها را خواهد داد. به جای قرار گرفتن در جزیره ای که مختص به یک کشور است آفریده هایمان را در ابعاد جهانی با نزدیک به 8 میلیارد شنونده، بیازماییم.
تیک آبی اینستاگرام
برای دریافت تیک آبی اینستاگرام، سرتیفیکیت های یوتویوب و دیگر سرویس های معتبر دنیا، صفحه ویکی پدیا و… به عنوان یک هنرمند حوزه موسیقی مهم ترین ویژگی داشتن قطعانی با کپی رایت جهانی در شبکه ها رسمی موسیقی دنیاست.
کسب درآمد
پخش جهانی بر مبنای کسب درآمد هرچند اندک از آغاز راه است.
پرسش های متداول پخش موزیک در اسپاتیفای و پلتفرمهای بین المللی
هزینه دریافتی برای تمامی پلتفرمها خواهد بود و افزایش یا کاهش آن تاثیری بر هزینهها نخواهد گذاشت. به همین دلیل هرگونه اظهاراتی مبنی بر تغییر قیمت پکیج پخش موزیک در اسپاتیفای، اپل موزیک و دیگر پلتفرمهای جهانی بر اساس تعداد استورها از سوی افراد واسطه و سود جوی فعال در حوزه پخش موسیقی صورت می گیرد که باید پیرامون عواقب این گونه همکاری ها هوشیار بود.
پخش بین المللی پکیجی از بهترین استور های جهان است! نه انتشار آهنگ در اسپاتیفای به تنهایی، در واقع آثاری که برای ما ارسال می شود پس از بررسی برای ده ها پارتنر معتبر جهانی و تحت قرار داد ارسال خواهد شد. (در این بین قوانین کمپانی اپل و سرویس های اپل میوزیک/ آی تیونز دارای تفاوت و ظرافت های بیشتری نسبت به باقی استور ها است.) بر این اساس منطقی نیست آهنگی از یک هنرمند در پلتفرم معتبر «اسپاتیفای» موجود ولی در «آیتیونز» خبری از هنرمند یا اثرش نباشد.
تفاوت بین سرویس های استریم و استور های موسیقی؛ در سال های گذشته که پخش موزیک در اسپاتیفای و دیگر سرویسس ها مانند: اپل موزیک، آی تیونز و… در بین خوانندگان و هنرمندان حوزه موسیقی ایران رایج شده است. پرسش ها و ابهامات بسیاری پیرامون چگونگی عملکرد این پلتفرم ها، قوانین داخلی آن ها، تفاوت و شباهت هایشان به وجود آمده است.
یکی از متداول ترین اشتباهات رایج در پخش جهانی، اطلاق واژه استریم و یا استور برای همه پلتفرم های دیجیتال موسیقی است. در حالی که از پایه تفاوت بسیاری بین پلتفرم هایی که آهنگ های را برای استریم و یا دانلود آفلاین در معرض کاربران قرار می دهند با سرویس هایی است که فرمت های گوناگون فایل موسیقی را برای فروش در فروشگاه های آنلاین بارگذاری می کنند.
دغدغه بسیاری از هنرمندان ما تعداد استورهای موسیقی پخش جهانیست. منظور ما از پارتنر، سرویس های استریم و استورهای موزیک مانند اسپاتیفای، اپل میوزیک و… است. برای نمونه هنرمندی از پخش آهنگ هایش در 150 سرویس موسیقی به عنوان یک معیار موثر در پخش جهانی سخن به میان می آورد. هنرمندی دیگری 200 سرویس استریم و استور! از آن جایی که این بحث برای بسیاری از دلالان حوزه پخش موزیک ابزاری برای فریب هنرمندان ایرانی شده است. پرسشهایی را مطرح و در ادامه پاسخ های درست آن را آورده ایم.
منظور از Monthly Listeners شنوندگانی است. که در طول 28 روز گذشته اثر شما را شنیده اند. این آمار روزانه به روزسانی خواهد شده و در قسمت پروفایل آرتیست به نمایش در خواهد آمد.
اسپاتیفای شنوندگان ماهانه یا Monthly listeners را چگونه محاسبه می کند؟
سرویس استریم موسیقی اسپاتیفای چیست؟
تفاوت شنونده های ماهانه و سرویس استریم اسپاتیفای چیست؟
بسیاری از هنرمندان حوزه موسیقی که خواهان قراردادن قطعه هایشان در سرویسهای معتبر استریم موزیک جهان به ویژه آیتیونز و اپل میوزیک هستند. پس از پخش جهانی موسیقیشان از همکاران ما سوالاتی پیرامون خود اپلیکیشن های موسیقی دارند. یکی از پر تکرار ترین آنها، سوالاتی پیرامون سرویس های موسیقی شرکت اپل است. فرق بین اپل موزیک و آیتیونز چیست ؟ آیا آی تیونز و اپل موزیک یکی هستند؟ چرا هر دوی آن ها لوگوی یکسانی دارند!؟ (لوگوی معروف سیب شرکت اپل)
از دیگر موضوعاتی که هنرمندان موسیقی به تکرار از کارشناسان ایران مجوز می پرسند؛ سوالاتی پیرامون چگونگی حذف آهنگ ها از وب سایت ، اپ ، چنل و بات های تلگرامی سارق است؛ همچون:
چگونه آهنگ خود را از سایت متخلف پاک کنیم؟
چگونه آهنگ هایمان را از چنل یا بات تلگرامی که بدون اجازه اقدام به انتشار نموده، برداریم؟
چطور آهنگ هایمان را از اپلیکشین معروف موسیقی که آن را دزدی نموده حذف نماییم؟
با توجه به این که «ایران مجوز» به عنوان یک ناشر بین المللی آهنگ های خود را مستقیماً به استورهای جهانی پخش و فروش موسیقی ارسال می کند عموماً زمان انتشار استورهای جهانی موسیقی از تاریخ ثبت نهایی به طرز چشمگیری کمتر از واسطه ها و یا سایت های به اصلاح خرده فروش است. در واقعیت برخی از فروشگاه ها در کمتر از دو ساعت نسبت به انتشار و اشتراک لینک خروجی موسیقی های ما اقدام می نمایند. اما بر حسب تجربه می توان زمان احتمالی را برای هر یک از استور ها به ویژه اپل موزیک/آیتونر، اسپاتیفای، گوگل پلی، آمازون موزیک، آمازون آن دِمَند، آی هِرت رِیدیو و دیزر را در نظر گرفت.
زمان تقریبی که برای انتشار هر پلتفرم باید در نظر گرفت:
- پنج روز کامل iTunes/Apple Music
- پنج روز کاری Spotify
- یک تا دو هفته Google Play
- یک تا سه روز کاری Amazon Music
- شش تا هشت هفته Amazon On Demand
- سه تا هفت روز کاری Deezer, iHeartRadio
اگر قصد دارید ورژن بازسازی (کاور) شده خودتان از قطعه ای معروف را در آلبومی منتشر کنید، به مکانیکال لایسنس نیاز خواهید داشت. این لایسنس در هر دانلود (یا خرید فیزیکی آلبوم) 9.1 سنت به آهنگساز پرداخت می کند.
نکته ای دیگر، که اگر می خواهید دو ورژن مختلف از یک آهنگ را منتشر کنید برای نمونه: نسخه Punk Rock و EDM از یک آهنگ به دو لایسنس مجزا احتیاج دارید.
برخی از دلایلی که تایید میکنند پخش جهانی آثار لازم است:
- آهنگ هایی که روند دریافت کپی رایت و پخش جهانی آن انجام نشده است؛ عملا در شناسنامه هنری شما به عنوان هنرمند قرار نمی گیرند.
- هر گونه پشتیبانی حقوقی از آثار هنری شما تنها با ثبت جهانی آن ها امکانی پذیر است. برای نمونه اگر قصد خارج کردن آثار خود از سایت، اپ، چنل، بات و دیگری بستر های مجازی خاصی را دارید و تلاش ها شما جهت پاسخگویی مدیران آن بی پاسخ مانده است ناشر جهانی شما به وسیله کپی رایت و حقوق مربوط به سازندگان به راحتی می تواند آهنگ های شما را از وب سایت خاطی حذف و یا به اصلاح Take Down نماید.
- رزومه یک هنرمند در خارج از ایران تنها بر پایه پخش جهانی آثارش و مرتب سازی پروفایل های استور های معتبر جهانی است. در واقع بخش بزرگی از تاییدیه هنرمندان موسیقی مستقیما مربوط به دیسکوگرافی و بیوگرافی پروفایل های تأیید شده در استورهایی مانند: اسپاتیفای، اپل میوزیک و… است.
- پخش جهانی بر مبنای کسب درآمد هرچند اندک از آغاز راه است.
- …
از دیرباز در کشور های صاحب نام مباحث مالکیت معنوی و فکری مورد گفت و گو قرار گرفته و قوانین حمایت از صاحبین اثر و آفرینندگان آن به وضوح وضع شده است. متاسفانه به علت عدم وجود قوانین شفاف پیرامون این موضوع در ایران علاوه بر این که آثار ایرانی در سطح جهانی فاقد هر گونه شناسنامه ای می باشند و به راحتی سرقت می شوند. (همان دانلود رایگان که هر کدام از ما به عنوان یک ایرانی در طول عمرمان بارها به آن اقدام می کنیم.) روند صنعت و هنر موسیقی نیز دچار آشفتگی بسیار شده است. برای پیشرفت در دنیای موسیقی در کشور های دیگر شما می توانید از آغاز نسبت به درآمد زایی و پیشرفت منطقی هنری اقدام کنید. حال آن که در ایران نه تنها هیچ تضمین در آغاز راه وجود ندارد بلکه هنرمند هیچ روال مشخصی نیز برای گسترش پایگاه مخاطبین خود که مهمترین عامل پیشرفت آن است ندارد. ایران مجوز به عنوان اولین کمپانی در ایران که برای حمایت از آرتیست های مستقل (فاقد کمپانی) فعالیت می نماید امکان دریافت کپی رایت و در ادامه پخش جهانی و کسب درآمد از آن را برای تمامی هنرمندان ایرانی به صورت مستقیم فراهم نموده است.
ساخت پروفایل در دهها پلتفرم بین المللی پخش موزیک، رایگان بوده و در اولین پخش دیستریبویتر اقدام به ساخت آنها می نماید. به این دلیل گاهی پخش اولین موزیک زمانبرتر می باشد. در مورد پروفایل، اکانت و چگونگی ساخت آنها می توانید نوشته زیر را مطالعه نمایید.
ساخت اسپاتیفای فور آرتیست یا اسپاتیفای برای هنرمندان، ربطی به انتشار موزیک در این پلتفرم ندارد. بسیاری از خوانندگان و هنرمندان حوزه موسیقی فکر می کنند. با ساخت اسپاتیفای فور آرتیست میتوانند؛ موزیک های خود را در این پلتفرم آپلود کنند. در صورتی که اسپاتیفای، به هیچ وجه تاکنون اجازه آپلود مستقیم موزیک توسط هنرمندان را نداده است. و برای این امر حتما باید از یک لیبل یا وب سایت ناشر موسیقی استفاده کنید. اگر در مورد اسپاتیفای فور آرتیست و امکانات آن کنجکاو هستید. میتوانید نوشته زیر را مطالعه نمایید.
بله؛ در صورت درخواست هنرمندان و انجام هماهنگیهای لازم پیش از پخش موزیک در یوتیوب، این امکان وجود دارد.
این امکان تنها با وریفای چنل یوتیوب امکان پذیر است. در غیر اینصورت موزیکها به صورت رسمی در تاپیک هنرمند منتشر خواهند شد. برای وریفای چنل یوتیوب هنرمندان می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.
اسپاتیفای به طور متوسط بین 0.003 تا 0.005 دلار به ازای هر استریم به هنرمندان پرداخت می کند. که ما با محاسبه میانگین دو عدد فوق می توانیم به یک عدد تخمینی واحد یعنی 0.004 دلار برسیم.
شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر نوشتهی ایران مجوز با عنوان بررسی جزییات کسب درآمد از اسپاتیفای را مطالعه نمایید.
بله؛ تمامی آثار به اسم هنرمندان و با مشخصات آنها منتشر خواهد شد. در صفحاتی به نام خوانندگان و یا سازندگان آنها که آرتیست پروفایل نام دارد.
به صورت کلی صفحهای که برای هنرمندان در پلتفرمهایی مانند اسپاتیفای ساخته میشود. آرتیست پروفایل نام دارد. و به حساب کاربری که شنوندگان میتوانند با پرمیوم کردن آن به چندین میلیون آهنگ موجود در پلتفرم، گوش بسپارند اکانت گفته میشود. بنابراین موکداً تکرار میکنیم که ساخت اکانت در اسپاتیفای تنها برای گوش دادن به موسیقیهای منتشر شده درآن است.
برای بررسی بیشتر تفاوت اکانت و پروفایل در اسپاتیفای می توانید نوشته ایران مجوز با عنوان آرتیست پروفایل یا اکانت؛ بررسی یک اشتباه رایج بین هنرمندان موسیقی را مطالعه نمایید.
محتوای صریح یا explicit content که عموماً در پلتفرمهای موزیک با حرف E نمایش داده میشود. شامل واژگان و محتواهای متنی میشود. که اصلاحاً رکیک یا تند می باشند. بسیاری از کاربران ایرانی پلتفرمهای بین المللی موسیقی، با حرف E (که عموماً محصور شده در مربع یا مستطیل) و کنار برخی از آهنگها قرار میگیرد. آشنا هستند. در واقع زمانی که برچسب “صریح” توسط ناشر حین انتشار اثر و فرستادن آنها به پلتفرمها اعمال می شود. که شعر یا محتوای یک آهنگ حاوی یک یا چند مورد از معیارهایی باشد. که برای کودکان آسیب زننده، توهین آمیز یا نامناسب تلقی میشود.
برای بررسی بیشتر محتوای صریح یا explicit content در اسپاتیفای می توانید نوشته ایران مجوز با عنوان محتوای صریح یا Explicit Content چیست؟ را مطالعه نمایید.
خیر، پخش پادکست در پلتفرمهای موزیک شباهتی با پخش موزیک در این سایتها ندارد. برای مطالعه بیشتر میتوانید سرویس پخش پادکست ایران مجوز را مطالعه کنید. و یا در تلگرام ایران مجوز با همکاران ما در ارتباط باشید.
خیر، تاکنون رادیو جوان جزو پارتنرهای هیچ کدام از دیستریبیوترهای جهانی نبوده است. و پخش موزیک در رادیو جوان متفاوت با پخش جهانی، ثبت کپی رایت و… میباشد.
تعاریف متداول پخش موزیک در اسپاتیفای، اپل موزیک، آیتیونز، یوتیوب، استوری اینستاگرام و...
آشنایی انواع ویدئو های حوزه موسیقی ؛ تولید محتوای درست برای خوانندگان و هنرمندان موسیقی بخشی مهم از برندینگ آنان به شمار می آید.
انواع مختلف ویدئو هایی که در پخش جهانی موسیقی تعریف شدند. به مدیران برنامه کمک خواهد کرد. که آسان تر نسبت چگونگی تولید محتوای موسیقایی و انتشار آن اقدام کنند.
سرویس موسیقی شزم یا شازم یک نرمافزار فعال در سیستم عاملهای اندروید، مکاواس، آیاواس، واچ اواس و مایکروسافت ویندوز است. که میتواند با استفاده از میکروفون دستگاه و بر اساس بخش کوتاهی از صدای یک موسیقی، فیلم، تبلیغات یا برنامه تلویزیونی، آن را شناسایی کند. شزم در ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۸ با قیمت 400 میلیون دلار توسط اپل خریداری شد. نفرات اصلی شزم که پیش از این با نام Shazam Entertainment Limited در سال 1999 تاسیس شده بود؛ عبارتند از:
- Chris Barton
- Philip Inghelbrecht
- Avery Wang
- Dhiraj Mukherjee
Extended Play یا EP سال هاست در موسیقی جهانی به عنوان قالبی از انتشار مجموعه آهنگ ها مطرح است. مخاطبین ما پرسش هایی پیرامون چگونگی انتشار جهانی این فرمت و تفاوت آن با آلبوم های موسیقی داشتند که بخشی از پاسخ ها را در ادامه می خوانید.
« ایی پی » مجموعه ای از آهنگ هاست که تعداد آنها برای انتشار در قالب یک آلبوم یا « LP » کم است. هر « ایی پی » متشکل ازحداقل سه تا حداکثر شش آهنگ می باشد که جمعاً چیزی بین ۲۵ تا ۸۰ دقیقه زمان دارند.
معمولاً حاوی نسخههای مختلف یا ریمیکسهایی از یک یا چند آهنگ به خصوص هستند که به صورت رسمی در دو حالت CD یا دیجیتالی به فروش میرسند. تاریخچهٔ استفاده از این قالب انتشار، به زمان فروش موسیقی روی صفحات گرامافون بر میگردد. این اصطلاح برای صفحات گرامافونی به کار میرفت که دارای بیش از یک آهنگ بودند، اما تعداد آهنگهای آنها به حدی نمیرسید که به توان آن را «آلبوم یا Long Play» نامید.
بیشتر سرویس های جهانی موسیقی برای ایرانیان ناشناخته هستند؛ سرویس استریم موسیقی انغامی اما با توجه به نزدیک فرهنگی دنیای عرب و حوزه تخصصی خاورمیانه پس از سرویس هایی مطرح غربی بیشتر مورد سوال مخاطبین پخش و فروش جهانی بین المللی موسیقی ما قرار می گیرد. پرسش هایی مانند سرویس استریم موسیقی انغامی چیست؟ چگونه می توان اکانت پرمیوم آن را تهیه نمود؟ چگونه می توانم آهنگم را در انغامی بگذارم؟ آیا پخش جهانی موسیقی « ایران مجوز » شامل انغامی می شود یا خیر؟ و…
« Anghami » به عربی أنغامی، اولین پلت فرم پخش قانونی و توزیع دیجیتال موسیقی در جهان عرب است. این سرویس در نوامبرسال 2012 با موضوع ارائه نامحدود موسیقی عربی و بین المللی برای پخش زنده و دانلود آفلاین راه اندازی شد.
بسیاری از هنرمندان حوزه موسیقی در بخش پخش و فروش جهانی آثار موسیقایی پس از مشاوره و توضیحات کارشناسان ما پرسش هایی در مورد این کد مانند: Isrc چیست ؟ کد Isrc در کپی رایت چگونه باعث حفاظت حقوق مادی و معنوی خواهد شد؟ آیا هزینه ای در بر خواهد داشت؟ و… را مطرح می کنند. این نوشته پاسخی جامع به ابهامات پیرامون این موضوع است.
Isrc یا (International Standard Recording Code) که مخفف استاندارد بین المللی برای کد گذاری آثار صوتی بوده و یک سیستم بین المللی نشانه گذاری برای آثار صوتی و موزیک ویدئو است. هر کد برای یک آهنگ مجزا، مستقل از فرمت انتشار آن (سی دی، فایل صوتی و…) صادر می شود.
اگر همانند هزاران نفر از موزیک بازان ایرانی یا علاقمندان حوزه موسیقی علاقمند به شنیدن موزیک های روز دنیا هستید! و چک کردن سایت های مختلف برای پیدا کردن راهی که بتوان به وسیله آن قوانین حقوق نانشرین و صاحبین اثر را دور از هستید بهتر است همین الان سرویس پریمیوم اسپاتیفای خود را فعال کنید. و مانند میلیون های نفر دیگر به آسانی از بهترین سرویس اشتراک موسیقی دنیا لذت ببرید!
اسپاتیفای چیست؟
یک سرویس اِستریم موسیقی، پادکست و ویدئو است که بهطور رسمی در ۷ اکتبر ۲۰۰۸ راهاندازی شد. اسپاتیفای توسط شرکت نوپای Spotify AB در استکهلم توسعه یافت. اسپاتیفای از حقوق مؤلفین آثار موسیقی بهصورت کامل محافظت میکند و با امکانات پیشرفته خود امکان شنیدهشده و معرفی هنرمندان را فراهم میآورد.
واژه کپی رایت این گونه تعریف می شود:
“حق انحصاری یک فرد برای تولید، انتشار و یا فروش اصل اثرش (به عنوان یک اثر ادبی، موسیقی، نمایشنامه ای، هنری یا معماری و تجاری).“
باید بدانیم که قانون کپی رایت “شکل بیان مادی” را پوشش می دهد نه مفاهیم، ایده ها، تکنیک ها یا حقایق واقعی در یک کار خاص. به این دلیل که برای حفاظت از نسخه برداری یک اثر باید آن را به صورت ملموس ثبت کرد. نمونه هایی از آثار که به صورت ملموسی ثبت می شوند شامل نمونه های اولیه محصول، داستان هایی است که روی کاغذ و نقاشی های اصلی روی بوم نوشته شده است.
پخش زنده اینترنتی یا لایو استریم که به اختصار استریم خوانده می شود در توضیحات تقریبا تمامی اپ های مطرح موسیقی بارها تکرار شده است. اگر پیرامون واژه استریم در این اپ ها و عملکرد آن نیازمند توضیحاتی هستید نوشته زیر برایتان سودمند خواهد بود.
مدیا استریمینگ Media Streaming ، تکنیکی است که به وسیله آن می توان یک فایل چند رسانهای (multi-media) مانند صدا ویا تصویر ویدئویی را بدون این که احتیاج به دانلود همه فایل باشد، بر روی اینترنت به صورت لحظه ای از نقطه زمان مورد درخواست مشاهده کرد. به عبارت دقیق تر برای مشاهده یک ویدئو معمولی، بایستی ابتدا کل فایل در سیستم بارگزاری شده و سپس نمایش داده شود. اما ویدئو استریمینگ به شما اجازه می دهد که از محتوا قبل از اینکه تمام فایل دانلود شود، شروع به استفاده و مشاهده کنید.
شاید جالب باشد بدانید یک قطعه موسیقی برای پخش در رسانه های عمومی اعم از رادیو و تلویزیون و اماکن عمومی مانند رستوران ها و هتل ها و یا حتی آسانسورها هر یک قانون مربوط به خود را دارا میباشد و تمام این قوانین در جهت حفظ حقوق مادی و معنوی صاحب اثر میباشد.
در این قسمت تلاش بر این است که نگاهی کوتاه به قوانین کپی رایت در جهان بیندازیم. در مطالب پیش رو با نگاهی تاریخی به بررسی این قوانین در خارج و داخل ایران خواهیم پرداخت.
پرسش های رایج درباره کپی رایت:
چه کسی مسوول و ناظر بر رعایت قوانین کپی رایت یک قطعه موسیقی است؟ شرکت ضبط اثر؟ آهنگساز؟ ناشر قطعه ؟
از کجا متوجه بشویم یک قطعه موسیقی دارای کپی رایت می باشد؟
- نشان های جهانی کپی رایت
- استفاده از آثار دیگران
- وضعیت حقوق اعضا در یک گروه
- آیا قوانین کپی رایت شامل نام گروه می شود؟
- اجرای عمومی
- کپی رایت چیست؟
- قانون کپی رایت از چه زمانی آغاز می شود و چه شرایطی دارد؟
- چه زمانی کپی رایت یک اثر به پایان میرسد؟
- کنوانسیون برن برای حمایت از آثار ادبی و هنری
سینس لایسنس شامل تفاهمی بین یوزر موسیقی و صاحب امتیاز آن است. این تفاهم صرفا برای استفاده از فرمت ویدئوی قطعات و انتشار آن در یوتویوب یا به صورت DVD ودیسک های Blue-ray توسط یوزر است.
مکانیکال لایسنس شامل تفاهمی بین یوزر موسیقی و صاحب امتیاز آن است. این تفاهم صرفا برای استفاده از فرمت صوتی قطعات و انتشار آن به صورت آنلاین و استریم، دانلود، سی دی و vinyl توسط یوزر است.
هنرمندان
همکاریهای ما