برندسازی خوانندگان موسیقی در دسته بندی برندینگ، از انواع برند سازی شخصی یا پرسنال برندینگ خواهد بود. ایران مجوز در سال های گذشته برآن بوده تا با آکادمیک ترین روش های دنیا نسبت به طراحی جزییات و کلییات برندینگ موسیقی فعالیت نماید. در ادامه نگاهی به مباحث کلی این نوع از برندسازی و دو نوع از معروف ترین مکاتب آن خواهیم داشت.
فراموش نکنید این نوشته صرفاً برای افزایش آگاهی عمومی فعالین صنعت موسیقی منتشر شده است. با کارشناسان ما در تماس باشید تا از چگونگی طراحی پکیج برندینگ ویژه هنرمندان موسیقی ایران مجوز آگاه شوید.
بررسی برندسازی خوانندگان موسیقی در دو مکتب مهم پرسنال برندینگ نیازمند نگاهی به تعریف برندسازی شخصی است. پرسنال برندینگ چیست؟
پرسنال برندینگ:
شناخته و دیده شدن بخشی از وجود همه ی ماست که به صورت ناخواسته برای رسیدن به آن تلاش می کنیم. پرسنال برندینگ یکی از راه های خلق محبوبیت است. برندسازی شخصی یک راه حل هوشمندانه برای کسانی است که می کوشند در ذهن جامعه ی هدف با یک مفهوم، کارایی، ساختار و یا کارکرد شناخته شوند.
پرسنال برندینگ جمعی از رفتارها، عادت ها، برخوردها، عملکردها و نتایج عملیاتی یک فرد برای رسیدن به یک هویت مشخص در ذهن مخاطبان است و البته در سطوح شناسایی متفاوت نتایج متفاوتی به همراه دارد.
برای انجام پروسه ی پرسنال برندینگ دو مدل معروف وجود دارد که در حال حاضر در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.
بررسی برندسازی خوانندگان موسیقی در مکتب فروش:
مدل پر طرفداری در ایران با این نگاه که مخاطب مشتری است و همان گونه که در مورد محصول یا خدمات می توان اغراق کرد در مورد انسان هم می شود. برای نمونه:
” رِد بول به انسان بال می دهد” در صورتی که واقعا نمی دهد!
در مکتب فروش صفات مورد نظر مشتری باید درست مانند یک پکیج در پرسنال برندینگ ظهور کند. فرد باید برآن باشد تا در رفتارش صفات را بروز دهد. حتی اگر جاذبه های بیان شده درست و حقیقی نباشد.
در مکتب فروش ارتباطات بیرونی از اهمیت زیادی برخوردار است. فرد باید نمود بیرونی صفاتی باشد که در تبلیغات و نقاط تماس بیرونی از او به مشتری معرفی می شود.
نام گذاری روی افراد از نشانه های طرفداران این مکتب است. مانند: سلطان، شاه ماهی موسیقی و… در نهایت نتیجه خروجی این مکتب برندهای شخصی ای است که فاصله ی زیادی با حقیقت فرد دارد.
در مکتب فروش به این دلیل که ویترین عملکرد فرد است. سعی می شود از خلاهای ذهنی و نگرانی های مخاطب استفاده و به کمک ابزار و امکانات خود را فردی هوشمند و دانشمند جلوه دهند.
که اگر مخاطبمان بفهمد که فرد در مورد خودش، توانایی هایش و حقیقت ها دروغ گفته چه اتفاقی خواهد افتاد؟
طرفداران و بنیان گذاران این مکتب بر این باورند. که شما باید آنقدر تجربه کنید. تا یاد بگیرید. بازار شکارگاه است و مشتریان صید هستند!
شما باید آن قدر صید کنید. تا صید کردن را یاد بگیرید و افرادی که به شما در قدم اول اطمینان می کنند. در واقع همان صیدهای تنبل و لقمه های آماده و مناسب شما هستند که بر تجربیات تان می افزایند.
اساس مکتب فروش ساخت ظاهر و حفظ آن است.
بررسی برندسازی خوانندگان موسیقی در مکتب تحول درونی:
در ابتدا بهتر است. از نمونه های نتایج پرسنال برندینگ با مکتب تحول درونی سخن بگوییم: باراک اوباما، بیل کیلینتون و خیلی از بزرگان سیاسی و اقتصادی دنیا!
این مکتب که به “رامپرسد” معروف است تمرکز اصلی خود را روی پرسپکتیو افراد می گذارد. به اعتقاد این مکتب هر فردی چهار پرسپکتیو دارد:
پرسپکتیو داخلی
شامل سلامت روحی و جسمی، باورها و ارزش های فردی می شود.
پرسپکتیو خارجی
شامل لحن صحبت کردن، پوشش، تکه کلام ها و هر آن چه که از بیرون دیده می شود.
پرسپکتیو یادگیری و دانش
یک پروسه ی دائمی در یادگیری را شامل می شود.
پرسپکتیو مالی
که به استطاعت مالی فرد اشاره دارد. باید کاملا همسو با هویت داخلی فرد باشد.
در کتاب “پرسنال برندینگ با اصالت“ بیان شده، که چهار پرسپکتیو هویت فرد را تشکیل می دهند. برای نمونه:
یک “خواننده” باید باورها، ارزش ها، پوشش، سبک کلام، سطح دانش و وضعیت مالی اش کاملاً با هویت یک “هنرمند موسیقی” همسو باشد.
هویت:
در ابتدای پروسه هویت، باید شناخت و تحول درونی در چهار پرسپکتیو فوق صورت بگیرد. یعنی فرد باید کاملا خودش و درونیاتش را بشناسد. ارزش هایش را درک کند. نوع پوشش و کلامش را به خوبی بررسی کند. راه هایی که از آن امکان کسب درآمد دارد را بشناسد و تشخیص دهد در یادگیری چه استعدادی ماهر تر است.
چشم انداز برند شخصی:
فرد پس از شناخت و تحول درونی به پروسه ی چشم انداز برند شخصی یا Brand Visoin می رسد. این مکتب اعتقاد دارد که برای رسیدن به چشم انداز باید در نقطه ی صفر شروع قرار داشته باشید. برای نمونه:
اگر می خواهید به عنوان یک خواننده در سبک راک آغاز به فعالیت نمایید باید نسبت به مشاهیر و پیشینه این سبک در دنیا و ایران شناخت کافی داشته باشید.
برنامه ریزی عملکرد درست و تجربه:
پس از چشم انداز برند و شناخت (نقطه ی صفر درونی) به برنامه ریزی عملکرد درست و تجربه می رسید. اگر به تحول درونی درست نرسید مثل مکتب فروش باید فقط یک ظاهر تو خالی برای رسیدن به هدف داشته باشید!
برای برنامه ریزی درست باید نقاط ضعف، قوت، وضعیت بازار و رقبا را کامل شناسایی و رصد کنید تا پایه عملکرد رقبا را متوجه شوید.
برنامه ی تحول درونی:
مرحله بعدی PVSD یعنی برنامه ی تحول درونی نوشته می شود. یعنی برای هر پرسپکتیو باید برنامه ریزی شود. برای نمونه:
بیلان هر سال نوشته و بررسی های هفته به هفته، ماه به ماه و نهایتا سالانه انجام شود.
کارت امتیاز متوازن:
این سبک عملکرد براساس Personal Balance ScoreCard انجام خواهد شد. که براساس جایگاه فعلی، چشم انداز مورد نظر و سبک عملکرد هفته به هفته و سال به سال طراحی، مدیریت و کنترل می شود.
پس از طراحی کارت های امتیازدهی بالانس شخصی، پروسه های برندسازی شخصی وارد چرخه ی برنامه ریزی، گسترش، اجرا و کنترل خواهد شد. تا نتایج تحول درونی آشکار شود.
در این مکتب اساس تحول درونی است.
“مِی شان” بر مبنای مدل پرسنال برندینگ “رامپرسد” به پیاده سازی و طراحی برنامه های برندینگ شخصی با کنترل و شاخص گذاری برای رسیدن به نتیجه مورد نظر می پردازد.
در بررسی برندسازی خوانندگان موسیقی پیش از اقدام، آزمون و خطا و تصمیم گیری حتما با ما تماس بگیرید.
تازه ترین های «ایران مجوز» را در اینستاگرام دنبال کنید.