مدیر موسیقی کسی است که با هنرمندی از صنعت موسیقی روز و در آمیختن آن با شناختی که از جامعه و رفتار اجتماعی دارد و همچنین نظم لازم؛ نقش هدایتگر را ایفا میکند.
نقش مدیر موسیقی
یک مدیر موسیقی خوب و کاردان میتواند بسیار منشا اثر بوده و راه رسیدن به هدف را کوتاه و هموار سازد. او میتواند با گرد هم آوردن یک تیم کارآمد و به نتیجه رساندن پروژههای سالم و موفق، هنرمند و کمپانیهای مرتبط را به مقصد برساند.
تواناییها
تولید آهنگهایی که در رده ده آهنگ برتر (Top Ten) قرار داشته باشند، تا حضور در جشنواره گلاستونبری (Glastonbury) که نیازمند هماهنگیهای بسیار و گذر از مراحل دشوار و زمانبر است. مراحلی مانند توافق با افراد و سازمانهای ذیربط و هماهنگ شدن با آژانسهای تبلیغاتی و کشف استعداد و …
وظایف مدیر موسیقی
نخستین وظیفه یک مدیر موسیقی این است که بداند هنرمندی که وی را برای مدیریت کار خود برگزیده (مشتری) در چه مرحلهای از موقعیت حرفهای خود قرار دارد و گام بعدی بهره بردن از همه توانایی موسیقیایی و اجرایی و رساندن آن به ایجاد و بدست آوردن درآمد مناسب است.
برای یک مدیر موسیقی هوشمند و باتجربه، تفاوتی میان کار با خوانندهای ناشناخته و خوانندهای که به یک سلبریتی تبدیل شده، وجود ندارد و کار با هر دو اینها را با مدیریت و هوشیاری، پیشگیری میکند. در این میان توجه ویژه به خوانندگان و مخاطبان آنها میتواند یکی از رموز موفقیت باشد.
پژوهش در زمینههایی مانند مارکت آن نوع موسیقی که قرار است در آن وارد شود، شناخت عوامل موثر در موفقیت (از ترویجکنندگان و ناشران بزرگ گرفته تا کمپانیهای ضبط)، ساختار و میزان موفقیت و درآمد آنها بسیار حائز اهمیت است.
آشنایی با کمپانیهای شکست خورده و ناموفق و شناخت دلایل به بنبست رسیدن آنها نیز میتواند بسیار سودمند باشد.
امروزه بهره بردن از شبکههای اجتماعی یکی از راههای بسیار خوب برای شناخت سازمانها و کسانی است که همسو با ما تلاش میکنند و یا دوستدار و خواستار پیشرفت این سبک از موسیقی هستند و در این ارتباط دوسویه و بیواسطه، هم میتوان دوستان بسیاری داشت و هم به تبادل اطلاعات در کوتاهترین زمان پرداخت.